Bij Moda Maggiore werken we uitsluitend met hoogwaardige kwaliteit stoffen. Alle stoffen die wij gebruiken worden uitsluitend geproduceerd in Italië en Engeland en zijn afkomstig van eeuwenoude weverijen en gerenomeerde stoffenhuizen. Dit doen wij omdat wij uitsluitend gaan voor kwaliteit: alleen de beste stoffen zijn goed genoeg bij Moda Maggiore. Wij kunnen echt genieten van een prachtige mooie stof.

De Italiaanse stoffen komen vooral uit het prachtige landschap van Biella in Noord-Italië, waar het kristalheldere water van de bergen benut wordt om de stof te wassen en te bewerken. Anderszijds halen wij ook onze stoffen uit het klassieke Napels, waar o.a. de roots van de tailoring vandaan komen. Onze Engelse stoffen komen bijvoorbeeld weer van het klassieke Savile Row in Londen of uit het karakteristieke Lancashire.

Onderstaand een greep uit onze stoffencollectie.

Onze stoffen

Een selectie uit onze weverijen en stoffenhuizen

Loro Piana logo

Loro Piana

Valsesia, Italia

Loro Piana is een Italiaans kledingmerk gespecialiseerd in high-end cashmere en wollen producten & stoffen. De oorsprong ligt in Trivero, een district in Noord-Italië bekend om zijn textiel productie. De Loro Piana familie begonnen aan het begin van de 19e eeuw als handelaren van wollen stiffen.

Ormezzano

Ormezzano

Valle Mosso, Italia

Deze prachtige oude weverij uit de regio Biella hoog te Noord Italië, net ‘onder’ de bergen is een begrip binnen de stoffenwereld en sinds 1924 in gebruik. Rijke wollen stoffen en prachtig zomers linnen is onder andere hetgeen wat deze fantastische weverij te bieden heeft. Neem nu een kijkje in de Italiaanse keuken.

Cerruti

Lanificio Cerruti

Biella, Italia

Lanificio Fratelli Cerruti is een prachtige weverij uit het wonderschone Biella, Italia, de broedplaats van wol in Noord Italië. Het Kristal heldere water uit de bergen wordt hier gebruikt om de wol te wassen en te bewerken. Cerruti is sinds 1881 een begrip in de mode en opened haar eigen fashion house in 1967 in Parijs.

Scabal

Scabal

Bruxelles, Belgique

Scabal is een belgisch textile bedrijf gestart door Otto Hertz, handelaar van kleding en leverancier van stoffen. R uim 75 jaar later is Scabal uitgegroeid tot een wereldbekend merk met winkels o.a. in Londen, Parijs en Moscow. Scabal staat voor Société Commerciale Anglo Belgo Allemande Luxembourgeoise. 

Vitale Barberis Canonico

Vitale Barberis

Trivero, Italia

De alleroudste weverij, wederom uit B(i)ella Italia. Vitale Barberis Canonico is al sinds 1663 een begrip binnen de stoffenwereld. De weverij is traditiegetrouw nog steeds in handen van de familie Barberis. Met de prachtige stoffen van Vitale Barberis haalt u kwaliteit, traditie en souplesse tegelijk in huis! Een aanrader. 

Drago

Drago

Lessona, Italia

DRAGO is een textile groep geboren uit initiatief van de Drago’s familie zelf: sinds 1973 zijn starters Umberto en Laura bekend binnen en met de weverij velden. Ook Drago staat met trots bij ons op schap.Kies bijvoorbeeld voor een prachtige super 160 of super 180, bijvoorbeeld van flannel.

Drapers logo

Drapers

Bologna, Italia

Gestart in 1956, Drapers specialiseert zich in het distribueren van exclusieve herenstoffen gekarakteriseerd door de vooruitstrevendheid in de fibers die worden gebruikt. Een meesterlijke realisatie van een stijl beïnvloed door het verleden met de details van het nu én de toekomst.

Guabello

Guabello

Mongrando, Italia

Guabello produceert haar stoffen uitsluitend in haar eigen weverij in Mongrando, waar expertise op gebied van tailoring, creativiteit, kwaliteit, technologie en respect voor de omgeving samensmelten tot één fantastisch geheel. Ook bij Guabello bent u aan het juiste adres voor Italiaanse finesse. Nog een aanrader!

Thomas Mason

Thomas Mason

Lancashire, England

Tijdens de industriele revolutie in 1750 stichtte Thomas Mason, een  vooraanstaand zakenman binnen de textiel industrie, zijn eigen weverij. De textiel werd echter middels eeuwenoude methoden vervaardigd: thuis of in de stal warden de stoffen handgemaakt op weefgetouw.

Cotonificio Albini

Cotonificio Albini

Desenzano sul Serio

Ook wel bekend als de Albini Group. De Albini Group is de grootste Europese fabrikant van stoffen voor shirts en doet ruim 70% van het totale salesvolume. Albini heeft inmiddels ruim 20.000 verschillende stoffen op de markt gebracht. Alle stijlen zijn verkrijgbaar, van sportief tot chique traditioneel!

Caccioppoli Napoli

Caccioppoli Napoli

Napoli, Italia

Caccioppoli, een prachtig traditioneel Italiaans merk uit Napoli. Caccioppoli is zowel leverancier van stoffen voor pakken als van stoffen voor shirts. Caccioppoli straalt de warmte uit van Napolitaans ambacht. Als verfijnd Italië liefhebber bent u bij Caccioppoli zeker aan het juiste adres!

Albiate

Albiate 1830

Milano, Italia

Uiteraard mag een traditioneel Milanese merk niet ontbreken in onze selectie. Albiate 1830 uit Milano is al ruim 200 jaar een begrip als stoffenmerk. Van oudsher is Albiate 1830 goed in stoffen voor shirts. Als u dan ook gaat voor een maathemd, raden wij u zeker aan om een Albiate 1830 in huis te halen!